2017. jún 04.

Esküvő és Pénz II. rész

írta: TOTX
Esküvő és Pénz II. rész

Szolgáltatók

eskuvo_unneples.jpgAz előző részben a helyszíneket elemeztük, ha azt már elolvastátok már lehet némi rálátásotok az árakat tekintve. A mostani részben az esküvői szolgáltatókat vesszük górcső alá! Kezdjük is a táncparkett megtöltéséért felelős szolgáltatókkal! :)

Esküvői zenekar/DJ

Azt nektek kell eldönteni melyik stílus áll közelebb a szívetekehez. A zenekar az a mulatós, lakodalmas, latin, magyar illetve külföldi örökzöldeket tudja nagyszerűen előadni az élőzene pedig mással össze nem hasonlítható. A zenekar ára sok mindentől függ vannak egy fős zenészek, ők 70.000 forinttól már elérhetőek. A több tagú zenekarok pedig 100.000 forinttól a már sokat említett csillagos égig vagy akár felé is repülhet, ha azt szeretnénk, hogy épp a Maroon 5 játsza nekünk az igazi esküvői slágerüket a(mitől mindig kiráz a hideg, ezért inkább ide is teszem nektek a videót!) Sugar-t..

Miután meghallgattátok a fenti számot következzen a DJ. Ha fiatalosabb, modern tánczene slágereket is szeretnétek, hallgatni a bulitokon, akkor marad a lemezlovas, előnye, a zenekarral szemben, hogy bármit le tud játszani, valamint olcsóbb, feltéve, ha nem szeretnétek, hogy David Guetta pörgesse a lemezeket, már 60.000 forinttól elérhető.

Fotós/Videó

Szerintem mindenki eljátszik a gondolattal, hogy a szomszéd Józsi unokájának van egy tök jó fényképezőgépe, na akkor lő majd egy pár képet… ezt most rögtön felejtsétek el, ha később büszkén szeretnétek mutogatni az unokáitoknak a nagynapotok képeit, de erről bővebben majd később egy másik cikkben írok! :)

Szóval a fotós véleményem szerint nem opcionális. Egy kezdő fotóst már megkapsz egy napra 40.000 forinttól, kérdés, hogy az “olcsósága” megéri-e nektek azt, hogy talán nem lesz még annyira felkészült, tapasztalt az esküvői fotózást illetően, egy már szakmába beletanult fotós 100.000 forinttól indul, ebben még nem biztos, hogy benne van az előző vagy másnap tartandó úgynevezett kreatív fotózás, ezt mindenképp kérdezzétek meg.

Videós már 80.000 forintért elérhető a piacon, ezért már elfogadható mennyiségű, minőségű vágott anyagot kaphatunk kézhez, persze, ha drónfelvételeket is szeretnénk, már jobban a zsebünkbe kell nyúlni, nagyjából kétszer kell ugyanezzel a összeggel számolni, ha madártávlatból is szeretnénk visszanézni az esküvőnket.

Ceremóniamester/Vőfély

Ő az a szolgáltató akivel kezdjétek a szervezést! Ha jó ceremóniamestert/vőfélyt választotok sok pénzt megspórolhattok vele, mivel már rendelkezhet úgynevezett szolgáltatói kedvezménnyel más szolgáltatókhoz, helyszínekhez. Hogy vőfélyt vagy ceremóniamestert szeretnétek az esküvőre az szintén a ti dolgotok eldönteni, a vőfély az hagyományosabb népi szokásokhoz hűen vezeti le az esküvőt. A ceremóniamester már egy fiatalosabb, modernebb kiadás egy esküvőszervezővel egybegyúrva ezért magasabb árral is fog dolgozni. Vőfély 70.000 forinttól rendelkezésetekre állhat, ezzel szemben egy ceremóniamester 150.000 forint, igaz ebben már benne van a szervezésnek a költsége is, így leveszi a szervezéssel járó terheket a vállatokról.

Ha ceremóniamester mellett döntenétek keressetek bátran a totxcm@gmail.com címen vagy a +3670/259-4218-as telefonszámon!

A cikksorozat további bejegyzései:

Esküvő és Pénz I. rész - Helyszín

A cikksorozat következő részében a dekorációt boncolgatjuk!
Ha tetszett a cikk kövessétek a blogot és jelöljetek Facebookon, hogy mihamarabb értesüljetek a következő cikkekről!

Szólj hozzá

dj fotós zenekar videós vőfély ceremóniamester esküvői szolgáltatók esküvő pénz