2017. jún 21.

A menyasszonyi smink

írta: TOTX
A menyasszonyi smink

Egyszer a legtöbbünknek eljön az a bizonyos nagy nap az életében, amikor azt szeretnénk,hogy minden tökéletes legyen. Ebbe beletartozik természetesen az esküvő főszereplője, TE, a gyönyörű menyasszony. Miután gondosan kiválasztod a megfelelő ruhát, cipőt, kiegészítőket, érdemes egy pár szót említenünk a megfelelő smink(es) kiválasztásáról, és egyben pár jó tanáccsal is szeretnélek ellátni, hogy valóban tökéletes és megismételhetetlen legyen minden.

Legelső lépés  a számodra megfelelő sminkes kiválasztása. Nézelődj az interneten, katalógusokban, magazinokban, kinek a munkái, ízlése tetszik számodra a legjobban, milyen stílusú sminket szeretnél készíttetni.

Fontos! A sminkesekhez is több hónappal az esküvő előtt, minél hamarabb be kell jelentkezni, főleg a nyári időszakban, hogy hoppon ne maradj!

Mindenképp konzultálj a kiválasztott sminkessel! Megbeszélendők :

-próbasmink időpontja, hiszen neked is fontos, hogy lásd hogyan dolgozik a sminkes és neki is egy segítség, ha a nagy nap előtt már megismeri az arcod, bőröd, lejegyzi a megbeszélteket, elmondhatod az elképzeléseidet: te ismered mindenkinél jobban a saját arcod, elmeséled milyen sminket szeretnél, hozol képet ha van már elképzelés. Fontos beszélni a ruháról,a kiegészítők és az esküvő hangulatáról: bohém, komoly, esetleg romantikus.

-el kell döntened, hogy te mész a sminkeshez, esetleg a sminkes megy ki hozzád vagy a ceremónia, előkészületek helyszínére. A második opció szokott lenni az optimális mindkét fél számára, ám ilyen esetben számolnod kell kiszállási költséggel. Manapság van már lehetőség, hogy a sminkesed ott maradjon melletted egész nap, igazítani, esetleg éjfélkor új sminket csinálni, de ez már zsebbe nyúlósabb dolog és nem is feltétlenül szükséges.

-mindenképp érdeklődj az árakról, hogy ne érjen meglepetés a végén hiszen itt is tudnak irreális összegeket elkérni. Egyébként egy menyasszonyi smink 8000-10000 Forinttól kezdődik általában.     

Jó tanácsok az esküvőre, és az azt megelőző időszakra egy sminkestől:

-Esküvő előtt már egy héttel TILOS a szoli!!! – ha nem szoliztál már ne is menj, ha rendszeresen jársz ebben az időszakban már akkor se menj! Neked sem hiányzik,hogy véletlenül leégj pont a nagy nap előtt és a bőrödnek is kell egy hét, hogy ’’pihenjen ’’.

-INNI,INNI és INNI - na nem alkoholt, hanem sok-sok vizet! Sokkal szebb lesz az arcod, bőröd ha belülről is hidratálod és nincs kiszáradva, hanem szép egyenletes, hidratált a felszíne.

-Szempilla- a sminkes is tud műszempillát felhelyezni, ez lehet soros vagy tincses, a természetes hatás eléréséhez sokkal szebb és jobb a tincses. Ha a 3D-t (szálankénti szempilla hosszabbítás) választjuk az a legszebb. Azonban ha még soha nem voltál pillásnál, érdemes 1-2 hónappal előtte elmenni, nehogy a nagy nap előtt derüljön ki, hogy esetlegesen érzékeny vagy a ragasztóra!

-Semmi nyomkodás a nagy nap előtt 2 héttel! – értem ezt a kozmetikai arctisztításra. A smink csak ápolt és szép bőrön mutat jól, táplálni és hidratálni kell az esküvő előtti napokban.

A menyasszony sminkje praktikus, ha szemhangsúlyos, ez azt jelenti, hogy a szemet, szemhéjat emeljük ki nem pedig a szájat. Értem ez alatt,hogy ne kérjünk a sminkestől piros szájat, amit fél óránként igazítani kell, ráadásul puszilózni a rokonokkal, barátokkal sem túl jó ötlet úgy, nem beszélve az evés -ivásról. Maradjunk egy egyszerű kis nude szájfénynél. Ne féljünk a szemre csempészni egy kis színt, nagyon jó lesz, hisz a ruha tetőtől talpig fehér, kell az a kis huncutság.

Remélem e kis rövid cikk segítséget nyújt esküvő előtt állóknak, hidd el,érdemes megfogadni ezt a pár jó tanácsot!

Ha pedig még nem találtál megfelelő,professzionális  sminkest, keress bátran :

Facebook: B.eauty makeup- Bettina Kepiro –Dabas

Ha tetszett a cikk kövessétek a blogot és jelöljetek Facebookon, hogy mihamarabb értesüljetek a következő cikkekről!

Szólj hozzá

esküvő smink menyasszonyi smink