2017. máj 22.

Esküvő pénteken… miért is ne!

írta: TOTX
Esküvő pénteken… miért is ne!

A hazai esküvői trendet követve májustól szeptember végéig összesen 22 szombat áll a rendelkezésedre. Ha az esküvőre a megfelelő időpontot már nagyjából megtaláltad, de a helyszín vagy épp a szolgáltató akit kinéztél magadnak már foglalt, ne szomorkodj van egy jó hírem!

Péntekre is szervezheted az esküvődet! A pénteki esküvők hazánkban még nem elterjedtek, de pont ezért Te kihasználhatod a hétköznapi esküvő által nyújtott pozitívumokat!

Kezdjük is a pénteki esküvő Pro érveivel:

  1. Elég nagy rá az esély, hogy az általad kinézett szolgáltató, vagy helyszín még nem lesz a pénteki napra lefoglalva.
  2. A helyszínek, szolgáltatók tudnak (általában 10%) kedvezményt biztosítani a számodra így akár több százezer forintot is spórolhattok, de az esküvő minősége változatlan marad.
  3. Nincs rohanás, mivel a sminkesednek, fodrászodnak, nem lesz másik menyasszonya aznap, így kizárólag rád fog koncentrálni.
  4. Az anyakönyvi hivatalban, valamint a templomban nem fogják egymást érni az esküvők, ezáltal a számodra legomptimálisabb időpontot tudod majd meghatározni.

Kontra:

  1. Van olyan helyszín, ahol meghatározzák a buli időpontjának a végét, mivel készülniük kell a szombati esküvőre.
  2. Szabadságot kell kivenni a meghívottaknak.

Ha összeveted a pro és kontra érveket, el tudod dönteni, hogy jó választás lehet-e számodra a pénteki esküvő, a szabadságon ne aggódj, ha téged hívna el egy barátod, rokonod, valószínűleg te sem gondolkodnál rajta, hogy kiveszed azt az egy napot vagy nem.

Továbbá, ha a helyszínen van foglalva a násznépnek, vagy egy részének szállás, másnap együtt el tudjátok fogyasztani az előző napi ételt, italt és persze külön kiemelve a töltött káposztát amit a legnagyobb buli közepette érthető okokból nem sikerült elfogyasztaniuk. :)

Ha tetszett a cikk kövessétek a blogot és jelöljetek Facebookon, hogy mihamarabb értesüljetek a következő cikkekről!

Szólj hozzá